Odović: Rivalitet i velika motivacija Gradine će nam otežati

Zvijezda gostuje komšijama u Srebreniku

Odović: Rivalitet i velika motivacija Gradine će nam otežati

E. Škorić

U Gradačcu su odahnuli nakon pobjede nad Rudarom (4:1) u prošlom kolu, a nameće im se dobra prilika da već u ovoj sedmici obezbijede opstanak. 

Pred nogometašima Zvijezde je gostovanje otpisanoj Gradini u Srebreniku, koja dosad nema nijednu pobjedu, no trener crveno-bijelih Milomir Odović strahuje pred ovu utakmicu, jer zna da je rivalitet između ova dva kluba i dva grada velik i da igrači Gradine imaju veliku motivaciju.

 

"Radi se o tome da smo konačno bili efikasni u jednoj utakmici. Kada smo proradili u završnici, stigao je i adekvatan rezultat. Sada je prilika da već u ovoj sedmici riješimo probleme oko opstanka u ligi. Neće biti lako, posebno što Gradina s mladom ekipom zaista igra hrabro i odgovorno, a posebno jer je taj veliki rivalitet. Tamo igraju neki igrači koji su ovdje igrali (Hamzić, Delić, Smajlović, Zukić... op.a). Moramo se nositi s pritiscima, moramo pokazati snagu, kvalitet, dobar odnos", kazao je Odović u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

 

"Ne smijemo potcijeniti Gradinu, s obzirom na njihov motiv, na činjenicu da se radi o rivalitetu, to je 25 kilometara udaljeno od Gradačca... Da bismo uspjeli u svojim namjerama, moramo maksimalno ozbiljno ući u utakmicu, a istovremeno odigrati kvalitetno. U fudbalu, kao i u svim sportovima, uz sve pretpostavke, moraš znati i imati koncepciju i kako doći do cilja".

 

Odoviću igrači Gradine nisu nepoznanica, posebno oni koji su nosili dres Zvijezde. Upoznat je i sa mlađim igračima...

 

"Poznajem nekoliko igrača kao što su Delić i Smajlović, neki igraju u mlađim selekcijama. Ovaj kanton obiluje mladim i kvalitetnim igračima, a najbolji primjer je Ordagić, koji je postao značajan u našoj ekipi, a ponikao je u Gradini", dodao je Odović.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najveći problemi stručnom štabu Zvijezde su izostanci Dalibora Pandže i kapitena Jasmina Moranjkića zbog povreda, a Almir Halilović ne igra zbog kartona. Nema ni Perice Stančeskog, ali dobra vijest za navijače Zvijezde je povratak Senada Husića i Fahrudina Đurđevića. Husić je već igrao protiv Rudara drugih 45 minuta i mogao bi startati u sutrašnjoj utakmici.

 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.