Odović: Široki je favorit, ali se nećemo unaprijed predati

Odović pred gostovanje u Širokom

Odović: Široki je favorit, ali se nećemo unaprijed predati

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju gostuju na Pecari kod lidera na tabeli ekipe Širokog Brijega. Zeničani su u reprezentativnoj pauzi pokušali ispraviti greške u igri, te osvježiti ekipu i pripremiti je za finiš prvog dijela sezone u kojoj su ambicije opstanak u Premijer ligi.

Novi strateg crno-crveni Miomir Odović, zadovoljan je kako je ekipa radila u mini pauzi, te je najavio veoma teško gostovanje na Pecari.

"Pokušali smo psihološki oporaviti ekipu, neki igrači su bili veoma pali kako psihčki, tako i fizički. Mislim da smo poboljšali fizičku spremu, a dosta smo radili i na tehničko-taktičkom planu. Popravili smo stanje u svlačionici, a sada nam trebaju dobri rezultati do kraja polusezone kako bi se podigli na tabeli i udaljili od opasne zone. Puno sam veći optimista sada, nego kada sam tek preuzeo ekipu. Pokušati ćemo skupiti što više bodova i onda se na zimu sigurno pojačati", nada se Odović.

Čelik je znao dobro odigrati na Pecari, ali ovaj put Široki je apsolutni favorit.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Domaćin je favorit, igraju sjajno ove sezone posebno na domaćem terenu i lideri su prvenstva. Pokušat ćemo neutralizovati njihove najbolje igrače, ali biće izuzetno teško. Sigurno je da se nećemo unaprijed predati. Osim Alena Dedića svi igrači su spremni, te se nadam da možemo uz jednu organizovanu i disciplinovanu igru ostati neporaženi. Nama je svaki bod veoma važan, te očekujem da će igrači prema naprijed već protiv Širokog proraditi", kazao je Odović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.