Trener Želje pred Travnik

Odović: Sreća pa su se vratili Memija i Beganović

FK Željezničar, trenutno drugoplasirani tim BH Telecom Premijer lige, će u subotu od 17 sati odgrati posljednji ovosezonski susret pred domaćim navijačima.

Protivnik Plavima će biti ekipa Travnika, a povodom tog meča danas je u Plavom salonu održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Željezničara Milomir Odović i veznjak Amir Hadžiahmetović. 

"Posljednja utakmica u ovoj polusezoni na stadionu Grbavica je pred nama. Stvar je jasna, mi ćemo morati biti fokusirani. Dosta smo stvari i popravili u ovoj polusezoni, ali to nije kraj, mladi igrači moraju nastaviti da rade kako bi i tim bio još bolji. Mi Travnik moramo maksimalno uvažiti i pokazati da smo neke stvari usvojili", rekao je šef stručnog štaba Željezničara Milomir Odović, te dodao:

"Naša je sreća da su nam se vratili Memija i Beganović, nedostaju nam Hasanović, Zeljković i Turković i vjerujem kako ćemo ipak nadoknaditi te gubitke. Morali smo ući maksimalno ozbiljno u svakoj utakmici i igrači su radili kvalitetno. Volio bih da na kraju polusezone možemo reći, to je naš način igre. Ova utakmica će biti važna jer ćemo morati imati posjed na protivničkoj polovini i prvu priliku za stvaranje gola iskoristiti, ali i spriječiti kontre protivnika".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O borbi za šampionsku titulu nekadašnji fudbaler tima s Grbavice kaže:

"Dok god imamo teoretske šanse, mi ćemo se boriti. Neke stvari ne zavise od nas, ali mi ćemo pratiti i rezultat iz Viteza. Mi ako uđemo ozbiljno u utakmicu, onda je sve od nas. Sreća pa Amir nije pozvan za juniorsku reprezentaciju uoči derbija. Činjenica je da je on kandidat za selekciju U-21, što potvrđuje njegov kvalitet. Mora ostati na zemlji to je najvažnije".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.