Odović: Važna pobjeda za povratak samopouzdanja kod igrača

Čelik stigao do prvog domaćeg trijumfa

Odović: Važna pobjeda za povratak samopouzdanja kod igrača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u odličnoj nogometnoj predstavi pred 40-tak gledalaca na Bilinom polju rezultatom 3:2 savladali ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Zeničani su dominirali u prvom poluvremenu, međutim Slavije se vratila u drugom dijelu utakmice, a zahvaljujući golu Nikole Simića u 93. minuti crno-crveni su nakon dugo vremena upisali tri boda.

Nakon utakmice treneri Slavije i Čelika dali su svoj komentar na današnji susret u Zenici.

"Zaslužena pobjeda Čelika, mi smo napravili u ovoj utakmici veliki broj grešaka u odbrani i to nas je koštalo, posebno se to odnosi na zadnju liniju, a vezni red nije imao mirnoće u pas igri. Domaćini su se više borili, mi smo se vraćali nakon rezultatskog deficita, ali u zadnjim minutama nam je popustila koncentracija i domaćin nas je kaznio", kazao je trener Slavije Dragan Radović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Domaći trener bio je zadovoljan sa prvom pobjedom u Premijer ligi otkad je preuzeo klub s Bilinog polja.

"Nakon Kupa protiv Olimpica, danas smo upisali veoma važnu pobjedu koja će nam mnogo značiti za povratak samopouzdanja. Imali smo mnogo problema u ovoj utakmici, Selimović se povrijedio u prvom poluvremenu, uveo sam Alispahića mladog i talentovanog igrača, koji mentalno nije spreman da odigra dobru utakmicu. Pojedini igrači poput Bašića, Pezera i Kojića dugo su držali loptu u nogama što se ne smije dešavati. Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali ,trebali voditi sa više golova razlike, u drugom poluvremenu nakon greške vratimo Slaviju u život, pa zatim i penalom također gosti dođu do gola, ali danas smo smogli snage da postignemo još jedan pogodak i zasluženo slavimo", kazao je Milomir Odović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.