Odović želi zadržati Adilovića, Đelmića i Selimovića?

Osmanagić prvi napušta Bilino polje

Odović želi zadržati Adilovića, Đelmića i Selimovića?

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika na zimskoj su pauzi, a trener Milomir Odović prozivku igrača je zakazao za 15. januar naredne godine.

 Iako je prije osam dana tek završeno posljednje kolo prvog dijela prvenstva u Premijer ligi, na Bilinom polju već je nekoliko novina, koje bi se ovih dana trebale sprovesti u djelo.

Amer Osmanagić prvi će napustiti Bilino polje i to samo nakon pola godine u Zenici. Ovaj 25-godišnji veznjak koji je došao kao veliko pojačanje dogovorio je sporazumni raskid ugovora s predsjednikom kluba Senadom Sarajlićem. 

Osmanagić je ove sezone odigrao 12 utakmica, od čega samo tri od prve minute, dok je u ostalim susretima ulazio s klupe za rezervne igrače.

 Dolaskom Milomira Odovića na mjesto šefa struke, Osmanagić je pao u drugi plan, te u posljednje dvije utakmice nije bio ni na klupi za rezervne igrače. 

Kada su u pitanju ostali igrači, ugovor je istekao Ognjenu Đelmiću, koji se pokazao kao dobro pojačanje, te je želja trenera da zadrži ovog sjajnog krilnog igrača. 

Pored Đelmića, ugovor još ističe kapitenu Adiju Adiloviću, koji će kako stvari stoje ubrzo nakon razgovora s predsjednikom i trenerom produžiti vjernost na još godinu dana.

Odović želi zadržati i Vernesa Selimovića, koji je imao lošu polusezonu, iako je doveden u klub da poboljša efikasnost. Selimović na 11 utakmica u Premijer ligi nije uspio postići gol.  

Razloge treba tražiti i zbog povrede, te forsiranja ovog iskusnog igrača na mjestu centralnog napadača, iako je pomenuti uvijek igrao na desnom krilu, gdje je i pružao svoje najbolje partije u Zrinjskom i Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim pomenutih igrača, želja je dovesti jednog bočnog igrača, zadnjeg veznog, te iskusnog napadača koji će zabijati golove, a ne kao što je to bio slučaj u prvom dijelu prvenstva, kada je stoper Jovo Kojić sa šest golova ubjedljivo najefikasniji igrač Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.