Određene sudije 1. kola Premijer lige BiH

NSBiH odabrao sudije

Određene sudije 1. kola Premijer lige BiH

M. Šljivak

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje u vikendu koji pred nama.

Nova sezona donosi nova uzbuđenja, a Nogometni savez Bosne i Hercegovine odabrao je sudije koji će dijeliti pravdu na utakmicama 1. kola.

Najinteresantniji meč, odnosno derbi kola, igraće se na Koševu, gdje će Sarajevo ugostiti aktuelnog prvaka Zrinjski iz Mostara. Čast da vodi derbi u 1. kolu pripala je Draganu Petroviću iz Banja Luke, a pomoćnici će mu biti Sreten Udovičić i Damir Lazić.

Banjalučki Borac se nakon jednogodišnjeg odsustva vraća u Premijer ligu BiH. Ovaj tim igraće protiv zeničkog Čelika, a na centru u ovom duelu će biti Adis Mulahasanović.

Duel Širokog Brijega i Slobode sudiće Ermin Sivac, Zoran Soknić je dobio duel Mladosti i Viteza, dok meč Radnika i Krupe vodi Admir Šehović.

Posljednji meč 1. kola biće odigran u ponedjeljak. Željezničar će na Grbavici ugostiti GOŠK, a ovaj meč će suditi Elvis Mujić.

Sudije 1. kola Premijer lige BiH:

Mladost - Vitez (Zoran Soknić)

Željezničar - GOŠK (Elvis Mujić)

Borac - Čelik (Adis Mulahasanović)

Sarajevo - Zrinjski (Dragan Petrović)

Široki Brijeg - Sloboda (Ermin Sivac)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik - Krupa  (Admir Šehović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi