Održana 39. redovna sjednica IO-a NS SBK/KSB

U prostorijama saveza u Travniku

Održana 39. redovna sjednica IO-a NS SBK/KSB

S. Mlaćo

Jučer  je u prostorijama  NS SBK/KSB u Travniku održana 39. redovna sjednica Izvršnog odbora tog saveza. 

Sama sjednica  protekla je veoma uspješno, a između ostalog podneseni su izvještaji o provedenom takmičenju kantonalnih i omladinskih liga NS SBK/KSB za takmičarsku 2015/16.

"Nogometni savez SBK/KSB pokazuje sve veću zrelost u donošenju vrlo bitnih odluka koje se tiču funkcionisanja i rad komplet saveza i mi idemo jednim ustaljenim procesom, a to je da poboljšamo rad klubova u svim ligama gdje se takmiče klubovi  NS SBK/KSB. U Premijer ligi imamo dva tima NK Vitez i Metalleghe BSI, a žao nam je što naš najstariji premijerligaš NK Travnik ove godine nije ostao, ali se nadamo da će i oni smoći snage da se vrate u Premijer ligu. Tako bi zajedno sa sarajevskim kantonom bili prvi kanton po broju premijerligaša. Nadamo se da ćemo u Drugoj ligi Zapad definitivno izbaciti neku ekipu iz ovog dijela kantona koja će preferirati na prvo mjesto, a to je nadam se NK Iskra za koju me vežu emotivne veze", kazao je dopredsjednik NS SBK/KSB Najim Softić koji se dotakao i liga pod palicom NS SBK/KSB.

"Prva kantonalna liga je pokazala kvalitet, prije svega infrastrukturalni dio koji imamo u Kiseljaku, Kreševu i Busovači, a Kiseljak je novi član Druge lige FBiH Zapad. Nadam se da će i oni sa ostalima klubovima igrati bitnu ulogu u tom  takmičenju, a u drugoj kantonalnoj ligi prva je ekipa Dnoluke iz Jajca i sada tri kluba iz tog grada imamo na dosta dobrim pozicijama u sistemu takmičenja NS SBK/KSB. Ove godine bila je i liga pretpionira koja se pokazala vrlo dobrom, a ekipa iz našeg kantona Sport Prevent iz Bugojna je osvojila drugo mjesto u Federaciji", dodao je Softić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi