Održana sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH

Pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića.

Održana sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH

E. Čaušević

U Sarajevu je danas održana redovna 40. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića.

Na današnjoj sjedinici prisustvovalo je svih 15 članova Izvršnog odbora, kao i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivica Osim i Sead Kajtaz. Direktor UEFA odjela za razvoj nacionalnih asocijacija Thierry Favre pratio je jedan dio sjednica.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni:

- Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 39. redovne sjednice  Izvršnog odbora;

- Informacija o odluci Komiteta za hitnost od 08. 01. 2016. godine,

- Prijedlog Mape puta za izmjene i dopune statuta i izborne procedure. Definisane su odredbe koje trebaju uskladiti entitetski savezi i savezi na nižem nivou organizovanja. Određen je krajnji rok i to je 30. 9. 2016. do kojeg treba da se završi izborna procedura na entitetskim nivoima.

- Okvirni program rada „A“ reprezentacije u  kvalifikacijama za SP 2018. godine uz preporuku da se do naredne sjednice pripremi detaljano razrađen plan koji će obuhvatiti sve neophodne pretpostavke za adekvatne pripreme državnog tima za početak kvalifikacija.

- Finansijska pitanja:

- Konstatovano je da je finansijska situacija NS/FS BiH  stabilna. Klubovi  se još jednom upozoravaju da su dužni da do početka proljetnog dijela takmičenja u BH Telekom Premijer ligi izmire sva dugovanja prema Savezu;

- Prihvaćeni su: nacrt Plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2016. godinu i

- Prijedlog odluke o privremenom finansiranju do usvajanja navedenog Plana za 2016. godine na Generalnoj skupštini NS/FS BiH.

- Usvojen  je Izvještaj o radu Trening centra NS/FS BiH u 2015. i Plan rada u 2016. godini;

- Prihvaćene su Informacije komisija entitetskih saveza o realizaciji projekta pomoći klubovima u poplavljenim područjima. Predstavnici entitetskih saveza se zahvaljuju NS/FS BiH kao i FIFA i UEFA-i koji su dali punu podršku u realizaciji ovog projekta, čija vrijednost je bila oko dva miliona maraka. Kompletan projekat je vođen transparentno i završen u predviđenom roku.

- Usvojen je nacrt Generalnog  Izvještaja o radu NS/FS BiH za  2015. i Programa rada za 2016. godinu, 

- Razmatrana su Takmičarska pitanja vezana za:

- Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017. i

- Prijedlog Propozicija Kupa regija NS/FS BiH.

Zaključeno je da se informacija o modalitetima takmičenja razmotri sa klubovima BH Telekom Premijer lige i dostavi entitetskim savezima koji će u narednih mjesec dana poslati svoje prijedloge i sugestije. Usvojen je Prijedlog propozicija Kupa regija uz konstataciju da će troškove službenih lica snositi NS/FS BiH.

- Usvojeni su:

- Izvještaj komisije za nadzor rada regionalnih saveza,

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

- Informacija o aktivnostima tokom postupka licenciranja klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi