Održana sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH
Foto: NSBiH

9. redovna sjednica

Održana sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH

Pod predsjedavanjem prvog potpredsjednika Milorada Sofrenića danas je u Sarajevu održana 9. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH.

Zbog privatnih obaveza predsjednik Elvedin Begić je bio odsutan kao i član IO Ranko Vučković. Na sjednici je bilo prisutno 13. članova Izvršnog odbora, kao i član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz.

Nakon diskusija jednoglasno su usvojeni:

1. Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 8. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 03. 05. 2017. godine,

2. Informacija o aktivnostima iz Operativnog plana aktivnosti;

3. Reprezentativne selekcije:

a) Informacija o pripremnim aktivnostima za utakmicu „A” selekcije: BiH — Grčka

b) Izvještaj selektora „U17“ reprezentacije sa Eropskog prvenstva u Hrvatskoj uz pohvale za ostvarene rezultate na prvenstvu jer je nedostajao samo jedan pogodak za prolaz u naredni krug takmičenja;

c) Informacija o aktivnostima ostalih reprezentativnih selekcija;

4. Domaća takmičenja:

a) Prijedlog Propozicija takmičenja za sezonu 2017/2018: BHT PL i završnice Kupa BiH, Premijer omladinske lige U-19 i Kupa BiH za juniore i Premijer omladinske lige U-15 i U-17, Premijer ženske lige BiH i Kupa BiH u ženskom nogometu/fudbalu, Premijer ženske lige U-17, Premijer futsal lige BiH i Kupa BiH u futsalu, uz slijedeće dopune: - Smanjuje se broj stranaca u klubovima BHT Premijer lige sa šest na četiri - Organizaciju finalnih utakmica Kupa će preuzeti NS/FS BiH;

b) Prijedlog Kalendara takmičenja NS/FS BiH BiH za sezonu 2017/2018. Prvenstvo će početi 22./23. 07. 2017. a završiti 20. 05. 2018. godine;

c) Prijedlog Odluke o trajanju ljetnog registracionog perioda 2017. godine koji će trajati od 01. 06. do 21. 07. 2017, Prijedlog Odluke o trajanju vanrednog ljetnog registracionog perioda za igrače futsala 2017. godine, koji počinje 01. 09. a završava 30. 09. 2017.

d) Informacija o odlukama Prvostepene komisije za licenciranje klubova;

5. Prijedlozi ugovora o marketinškoj i poslovnoj saradnji;
6. Prijedlog Strateškog plana Trening centra NS/FS BiH;
7. Informacija o trenutnoj finansijskoj situaciji u NS/FS BiH
8. Informacija o održavanja tradicionalne manifestacije Izbora najboljih fudbalera/nogometaša u svim kategorijama (Hotel „Terme“, 02.06. 2017. u 19.30 sati)

9. Članovi Izvršnog odbora oštro osuđuju svaki oblik neprimjerenog ponašanja na fudbalskim terenima i daju punu podršku nadležnim organima Saveza u rješavanju pokrenutih postupaka. Na narednoj sjednici Izvršnog odbora biće izvršena detaljna analiza izvještaja navedenih organa, a na osnovu utvrđenih činjenica biće usvojene odgovarajuće odluke i zaključci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi