Održana Skupština FK Željezničar: Misimović pojačava Plave

Godišnja sjednica Skupštine FK Željezničar

Održana Skupština FK Željezničar: Misimović pojačava Plave

U sali Opštine Novo Sarajevo održana je godišnja sjednica Skupštine FK Željezničar.

Jedna od glavnih infomacija, koju je prisutnim predstavio predsjednik kluba Almir Gredić, jeste da dugovi kluba sa Grbavice zaključno sa 31. 12. 2014. godine iznose oko tri miliona KM. Od ovog iznosa 1,2 miliona KM su poreska dugovanja, dok 1,8 miliona KM otpada na ostala dugovanja.

Skupština je usvojila finansijski izvještaj, a isto tako se pozitivno izjasnila o statutarnim promjenama koje bi trebale uslijediti uskoro.

Imenovana je Radna grupa, koja će u narednom periodu (60 dana) sastaviti, odnosno raditi na promjenama Statuta koje bi omogućile eventualnim investitorima ulaganje u klub sa Grbavice.

Prošle godine Željezničar je imao budžet od 2,1 milion KM od čega je 600.000 otišlo na potraživanja, a klub iz Zvorničke 27 zaprimio je i 30 sudskih tužbi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na prijedlog predsjednika Skupštine Bakira Dautbašića delegati su izglasali ulazak pet novih delegata u članstvo, a koji će zamijeniti najneaktivnije članove u proteklih šest godina.

Trojica su navijači FK Željezničar koje će predložiti Udruženje navijača, a preostala dvojica delegata su Senad Misimović i Mustafa Duraković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.