Održana vanredna Skupština RSD "Sloboda"

Održana vanredna Skupština RSD "Sloboda"

O. Lekić

Danas je održana vanredna Skupština RSD „Sloboda“, uz sudjelovanje svih predstavnika udruženih klubova Društva. Prije donošenja zaključaka, informaciju o održanoj Skupštini Fudbalskog kluba „Sloboda“ prezentirao je Ekrem Ibrić, podvukavši najbitnije činjenice i propuste koji su načinjeni tokom licenciranja prema Fudbalskom klubu „Sloboda“.

Nakon toga, svi delegati Skupštine dali su maksimalnu podršku izjavi za medije koju je dao predsjednik Upravnog odbora Društva Aid Berbić, a podvučeno je da se od Nogometnog saveza BiH traži prinicipijelno postupanje prema svim klubovima u skladu sa važećim zakonskim aktima, a jednako tako i prema „Slobodi“.

Skupština smatra da je nedopustivo da Savez ili bilo koja njegova komisija presuđuje protiv Fudbalskog kluba „Sloboda“ na osnovu zahtjeva fudbalera za isplatama i to bez provedene procedure kako to nalaže sudska praksa. Insistira se na provođenju zakonitosti na svim novima sporta, jer je to jedini način da se naš sport izvuče iz evidentne dugogodišnje krize.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored svega toga, Skupština je zauzela stav da niko nema prava uskratiti licencu i presuđivati protiv Kluba i njegovog  Društva koje baštinu tradiciju dugu jedan vijek i iza koje stoji armija od 2 hiljade sportista i desetina hiljada navijača, kao i grada sa više od 100 hiljada stanovnika koji diše za “Slobodu” i uz “Slobodine” sportiste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi