Održani seminari za službena lica PFL

Seminari održani u Zenici

Održani seminari za službena lica PFL

Seminar za sudije Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine održan je juče u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH Berislav Markotić je izjavio:

"Svi suci su juče sa uspjehom odradili fitness test  i možemo biti zadovoljni njihovom fizičkom spremom. Pored toga gledali smo snimke iz prošle sezone gdje smo im ukazali na neke greške. Naravno, organizovali smo za arbitre i predavanja o raznim temama kako bi što spremnije dočekali početak takmičenja. Pred nama je sezona puna izazova, naročito zbog činjenice da se liga skraćuje i da će čak četiri posljednjeplasirana tima na kraju preseliti u niži rang. S tim u vezi svi moramo biti na visini zadatka i siguran sam da smo spremni za novu sezonu.“

Dan prije sudija u Trening kampu su seminari imali i delegati PFL gdje je analiziran rad u prethodnoj sezoni. Oni su odradili test iz poznavanja propisa NS/FS BiH i prisustvovali su predavanjima u kojim su im predstavljene izmjene i dopune pravilnika koji se odnose na takmičenja NS/FS BiH.

Takmičenje u Premijer futsal ligi BiH počinje 30. septembra ove godine, a titulu prvaka brani Mostar SG Staklorad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti