Oformljen Komitet za normalizaciju

Konačno poznata imena?

Oformljen Komitet za normalizaciju

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, večeras je oformljen Komitet za normalizaciju N/FSBiH, te su poznata imena devet ljudi koji će u njemu sjediti.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba i koje su još uvijek nezvanične, UEFA i FIFA konačno su oformile Komitet za normalizaciju u kojem se nalazi devet članova.

Kako smo već pisali, tri člana dolaze direktno iz UEFA i FIFA i u Komitetu za normalizaciju se nalaze Rudi Zavrl, Eva Pasquier i Marcel Benz, jer se, navnodno, niko drugi iz međunarodnih fudbalskih federacija nije htio prihvatiti ovog posla.

Ostalih šest članova dolazi iz Bosne i Hercegovine i prema najavama u Komitetu za normalizaciju trebali bi se naći: Vlatko Glavaš, Darko Ljubojević, Ivica Osim, Dragan Kulina, Ivan Beus i Sead Kajtaz.

U narednih nekoliko dana Komitet za normalizaciju bi trebao održati prvi sastanak, na kojem bi se konačno trebalo krenuti u rješavanje nagomilanih problema u bh. fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.