Oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH

Stat će u zaštitu igrača Olimpica

Oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH

E. Škorić

Sindikad profesionalnih fudbalera u BiH oglasio se nakon što je u javnost izašla informacija da igrači Olimpica ulaze u štrajk jer im nisu redovna primanja.

Igrači Olimpica obratili su se Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH s informacijom kako im četvrti mjesec zaredom kasni plata.

"Prema izmjenama u FIFA Pravilniku o statusu, registraciji i transferu igrača, ukoliko se desi da klub kasni sa isplatom plate 30 dana, u tom slučaju igrač može podnijeti zahtjev za raskid ugovora, a na štetu kluba", saopšteno je iz Sindikada profesionalnih fudbalera u BiH.

"Do kraja ove sedmice predstavnici Sindikata će otići da obave razgovor sa rukovodstvom FK Olimpic, kako bi se utvrdile tačno činjenično stanje. Ukoliko rukovodstvo ovog kluba ne bude moglo nastaviti plaćati igrače, zahtijevat ćemo u njihovo ime raskid ugovora sa svakim ponaosob, jer zašto da dozvolimo igračima da igraju a da za isto nisu plaćeni već mjesecima, bez obzira na trenutnu poziciju kluba na tabeli BH Telecom Premijer lige. Oni su tu zaposlenici i Sindikat će braniti njihova prava kao radnika koji imaju pravo na redovnu platu. A svakako ćemo postaviti pitanje i NS BiH zašto dozvoljava da se stalno dešavaju ovakve situacije u bosanskohercegovačkim fudbalskim klubovima i zašto nema sankcija za iste?", pitaju se u Sindikatu.

"Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH je dovoljno dobro kadrovski organizovan i osposobljen da nikada više neće dozvoliti ovakav odnos klubova prema igračima, i zauzet će se za svoje članove pred NS BiH, klubovima, i ostalim organima vlasti u BiH, a kada je riječ o zaštiti njihovih ugovornih i Zakonom zagarantovanih prava", navodi se na kraju saopštenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi