Ojdanić: Težak period iza mene, očekujem dobru ponudu

Bivši igrač Borca za SportSport.ba

Ojdanić: Težak period iza mene, očekujem dobru ponudu

Omladinac, Borac, Laktaši, Slavija, Kozara, Pecsi MFC, Istra i Brezice, klubovi su za koje je nastupao Branko Ojdanić.

Poslije epizoda sa banjalučkim klubovima, Ojdanić je promijenio nekoliko bh. premijerligaša, da bi potom okrenuo novi list i prvi inostrani angažman napravio u Mađarskoj u ekipi Pecsi MFC. Uslijedio je odlazak u Istru iz Pule, a transfer karijere ove jeseni spriječili su problemi sa zdravljem.

26-godišnji Banjalučanin, koji igra na poziciji štopera, trebao je u septembru da zaigra u Libanu i to za ekipu Nejmeha, ali je zbog iznenadne bolesti morao da napusti Bejrut i vrati se u Evropu.

"Bio sam na pragu potpisivanja ugovora sa Nejmehom, ekipom koja je konstantno u samom vrhu njihove lige. Na moju veliku žalost, tokom boravka u Bejrutu dobio sam zaušnjake i završio u bolnici nekoliko dana. Klubu sam zahvalan što mi je pružio podršku tokom teškog perioda, međutim, nisam mogao da se složim sa novim uslovima saradnje, pa sam odlučio da se vratim kući", izjavio je Ojdanić za SportSport.ba.

Prije odlaska u Aziju, Ojdanić je pregovarao sa još nekoliko klubova.

"Bilo je tu zanimljivih ponuda. Između ostalog, pregovarao sam sa nekoliko bh. klubova i sa albanskim Flamurtarijem. Na kraju sam u saradnji da menadžerom odlučio da otputujem u Liban".

Ojdanić se rado sjeća vremena provedenog u Mađarskoj.

"To je za mene možda i najljepši period u karijeri. Imao sam veliko povjerenje Roberta Jarnija. Odlično sam sarađivao sa njim i mnogo toga naučio. Ipak, ekipa te godine nije dobila licencu za narednu sezonu, pa sam sreću potražio u hrvatskoj ligi, gdje sam igrao za Istru iz Pule", rekao je Ojdanić.

"Moj posljednji klub bile su Brezice. Za njih sam potpisao krajem septembra i tu sam se zadržao dva mjeseca. Uspio sam da održim formu što je najvažnije. Ponovo sam u fazi pregovaranja i očekujem dobru ponudu", dodao je Ojdanić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi