Okom statistike: Željo dominirao u Bijeljini

Danas revanš susreti 1/4 Kupa BiH

Okom statistike: Željo dominirao u Bijeljini

A. Beganović

Danas su na rasporedu revanš susreti četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a najzanimljivije bi trebalo biti u Sarajevu gdje će na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i Radnik iz Bijeljine.

U prvom susretu odigranom prije sedam dana u Bijeljini nije bilo pobjednika (2:2), a ako je suditi poi statističkim podacima Plavi su imali mnogo više od igre.

Izabranici Slavka Petrovića u Bijeljini su imali mnogo veći posjed lopte od domaće ekipe (62:38). U prvom dijelu fudbaleri Željezničara su loptu u svom posjedu imali 68 posto, a u drugom nešto manje, 55 posto. Na susretu je upućen 21 udarac prema golu s tim da su gosti 14 puta pucali prema golu Radnika, a od tih 14 udaraca šest je išlo u okvir gola. Radnik je uputio sedam udaraca prema golu Željezničara, a tri su išla u okvir gola.

Domaći su od 176 duela dobili 93 s tim da su od 78 defanzivnih dobili 45, a od 98 ofanzivnih dobili su 48. Fudbaleri Radnika su od 43 zračna duela dobili 22, a imali su 28 driblinga od čega je 17 bilo uspješnih. S druge strane Željezničar je od 176 duela dobio 83 s tim da su izabranici Slavka Petrovića od 98 defanzivnih duela dobili 50, a od 78 duela u napadu dobili su 33. Od 43 zračna duela Plavi s Grbavice su dobili 21, a imali su 27 driblinga od čega je 13 bilo uspješno.

Fudbaleri Radnika su imali 237 preciznih dodavanja od ukupno 348, a fudbaleri Željezničara su imali 447 preciznih dodavanja od ukupno 574. Ekipa iz Bijeljine je imala 105 napada (76 pozicionih, 18 kontranapada i 11 postavljenih), dok su gosti imali 108 napada (87 pozicionih, 18 kontranapada i pet postavljenih). Domaći su imali 79 izgubljenih lopti od čega 11 na svojoj polovini terena, a gosti 75 od čega 17  na svojoj polovini.

Najbolji igrač susreta po InStat indeksu (dueli, izgubljene i oduzete lopte, učestvovanje u napadima, prekidi i dodavanja) sa indeksom 200 bio je Darko Marković iz Željezničara, dok je najslabiji bio Željko Krsmanović iz Radnika sa indeksom 145.

Po pet udaraca prema protivničkom golu uputili su Marković i Ivan Lendrić (po dva u okvir gola). Obradović je imao najviše izgubljenih lopti kod Radnika (18), dok su kod Željezničara najviše lopti "prodali" Siniša Stevanović i Lendrić, po 11. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Semir Kerla (13) i Jadranko Bogičević (12) su imali najviše osvojenih lopti, dok je Srđan Stanić imao najviše driblinga. Od osam četiri su bila uspješna. Najviše zračnih duela kod Radnika imao je Obradović (10 - 2 dobijena), a Bogičević (7 - 5 dobijenih) i Lendrić (7 - 2 dobijena) su kod Željezničara najviše bili u zračnim duelima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi