Okončana trakavica Olimpic - Vladavić

SportSport.ba saznaje

Okončana trakavica Olimpic - Vladavić

A. Beganović

U posljednjih nekoliko dana "slučaj Vladavić" bio je top priča u bh. medijima, no SportSport.ba saznaje da je trakavica na relaciji Olimpic - Vladavić riješena na obostrano zadovoljstvo.

Podsjetimo, nekadašnji bh. reprezentativac ljetos je pojačao Olimpic, no ubrzo je i napustio redove sarajevskog premijerligaša.

Vladavić je prije nekih mjesec dana dogovorio saradnju sa praškom Slavijom, no iz Olimpica su tvrdili da je on još uvijek njihov igrač, odnosno da klub može napustiti samo uz određeno obeštećenje.

Slučaj je završio i na arbitražnoj komisiji Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i bilo je za očekivati nastavak trakavice na relaciji Olimpic - Vladavić, no prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba čelnici sarajevskog premijerligaša i Vladavić su danas postigli dogovor o sporazumnom raskidu saradnje.

Olimpic će dobiti određenu svotu novaca na ime obeštećenja, a Vladavić će bez ikakvih problema svoju fudbalsku karijeru nastaviti u Češkoj.

Ovu informaciju potvrdili su nam i obje zainteresirane strane, odnosno čelnici Olimpica i Goran Gaković, menadžer mekadašnjeg bh. reprezentativca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.