Okupila se juniorska reprezentacija BiH

Juniori na pripremama

Okupila se juniorska reprezentacija BiH

M. Šljivak

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će odraditi trodnevne pripreme.

Na početku okupljanja selektor sa stručnim štabom održao je sastanak sa igračima, a prisutne su pozdravili i tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić, kao i koordinator omladinskih selekcija Murat Jaha.

Zbog obaveza prema klubovima, a i zbog povreda, nekoliko reprezentativaca nije bilo u mogućnosti da se odazove selektoru Toniju Karačiću, te su naknadno pozivi uručeni Harisu Beganoviću (Čelik), Ajdinu Hrnjiću (Sloboda) i Nihadu Mujakiću (Sarajevo).

O pripremama selektor Karačić kaže: „Prvi put nakon godinu dana na okupu je ova selekcija i iskoristićemo priliku da se upoznamo, vidimo čime raspolažemo, a sve u cilju pripreme za nadolazeće utakmice. Odradićemo četiri treninga. Ovo okupljanje nije u FIFA terminu, te nekolicina igrača sa spiska nije tu. U svakom slučaju provjerićemo neka nova imena i imaćemo jasniju sliku o kvalitetu ove selekcije.“

Prema ustaljenoj praksi na okupljanjima prije današnjeg treninga reprezentativci su bili na ljekarskom pregledu, a dr. Edin Kulenović ističe da su svi igrači spremni za rad: „Sve smo momke podvrgli našem ljekarskom pregledu. Veoma nam je bitno da znamo da li su reprezentativci u svojim klubovima obavili preglede, a pošto igrači iz inostranstva uglavnom nisu, sa njima odradimo detaljnije pretrage. Svi momci koji su pozvani su zdravi i spremni da obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti.“

Reprezentativci su danas odradili jedan trening, dok su sutra na rasporedu dva, u 9.30 i u 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi