Okupila se juniorska reprezentacija BiH

Pripreme turnir kvalifikacija

Okupila se juniorska reprezentacija BiH

Juniorska reprezentacija BiH se okupila jučer u Trening centru NS/FS BiH. 

Pod vodstvom Tonija Karačića naš državni tim će u Zenici odraditi pripreme za turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će biti održan u Litvaniji, a protivnici će biti domaćin turnira, te Azerbejdžan i Austrija.

„Počeli smo pripreme za prvi kvalifikacijski krug. Pozvali smo 22 igrača, ali Sandi Hušić je povrijeđen, dok Mirza Mustafić ima administrativnih problema i na njih nećemo moći da računamo u Litvaniji“,rekao je Karačić i nastavio:

„Što se ostalih igrača tiče, neki imaju danas utakmice u Ligi prvaka za omladince, ali očekujemo da sutra budu sa nama. Iskoristićemo ovaj prpremni period da se što bolje spremimo, da analiziramo protivnike kako bismo ostvarili što bolji rezultat.“

Prokomentarisao je selektor i protivnike u grupi.

„Austrija je blagi favorit za prvo mjesto, ali i Litvanija i Azerbejdžan su kvalitetne, kompaktne i čvrste ekipe. Svi ovi timovi imaju nekoliko veoma dobrih pojedinaca koji mogu da naprave razliku, ali pitamo se i mi.  Sama činjenica da smo uz Austriju bili u prvoj jakosnoj skupini na žrijebanju, stavlja nas u ulogu favorita i mi to trebamo da opravdamo. Neće biti lako, ali smatramo da možemo proći u Elitni krug kvalifikacija.“

Bh. juniori će danas odraditi dva treninga, prvi u 10.00, a drugi u 17.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi