Okupila se juniorska reprezentacija BiH

Pripreme u Vogošći

Okupila se juniorska reprezentacija BiH

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (igrači do 19 godina) okupila se u Vogošći uoči početka elitnog kruga kvalifikacija za EP u Estoniji. 

Selektoru Toniju Karačiću na prvoj prozivci odazvali su se svi igrači: Na njegovom spisku su: Kristijan Jajalo (Dinamo Zagreb), Stefan Dakušić (Kozara), Armin Sarvan (Olimpic), Dino Bevab (Zagreb), Danijel Graovac (Dinamo Zagreb), Ivan Kukavica (Široki Brijeg), Eldin Dučić (Olimpic), Muhamed Plakalo (Nacional), Nermin Zoletić (Željezničar), Sanjin Prcić (Sochaux), Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg), Safet Šivšić (Dinamo Zagreb), Armin Hodžić (Liverpool), Irfan Hodžić (Vitesse), Boban Đerić (Inđija), Ognjen Petrović (Kozara), Davor Martinović (Zrinjski), Adnan Hrelja (Gyor), Adis Hadžanović (Olimpic), Amar Rahmanović (Sloboda), Marko Maletić (Utrecht) i Zdenko Bilać (Dinamo Zagreb). 

 

Ekipa će trenirati na stadionu u Brezi do 24. maja, kada putuje u Hrvatsku, gdje će od 25. do 30. maja biti održan turnir.

 

Osim selekcije BiH, za plasman na EP iz ove grupe borit će Austrija, Gruzija i domaćin Hrvatska. 

 

Prvi meč bh. reprezentacija igra 25. maja u Zagrebu protiv Gruzije. Dva dana kasnije u Zaprešiću se sastaje s Austrijom, dok 30. maja u Velikoj Gorici igra protiv Hrvatske. Sve utakmice počinju u 16.30 sati. 

 

Na EP, koje se u julu održava u Estoniji, plasirat će se samo pobjednici sedam kvalifikacijskih grupa, a pridružit će im se domaćin prvenstva. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.