Okupila se mlada reprezentacija BiH

Pred prijateljske mečeve

Okupila se mlada reprezentacija BiH

M. Šljivak

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine koja će odigrati pripremne utakmice sa našom olimpijskom selekcijom i reprezentacijom Azerbejdžana, okupila se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

O predstojećim provjerama selektor Darko Nestorović kaže:

"Zahvalio bih se Savezu koji nam je omogućio da odigramo dvije kvalitetne pripremne utakmice. One će nam dobro doći pred nastavak kvalifikacija, ali i da provjerimo neka nova imena koja konkurišu za naš „U-21“ tim. Četiri mlada reprezentativca su trenutno na okupljanju „A“ tima, tako da se otvorio prostor za neke nove momke koji su svojim igrama u klubovima pokazali da  zaslužuju poziv. Tu ima i nekih mlađih igrača koji će moći nastupati i u naredom kvalifikacionom ciklusu. Pred nama su kvalitetne provjere, a na igračima je da se pokažu.“

Sa prvobitnog spiska za ovu reprezentativnu akciju nedostajaće dva igrača: 

"Imamo dvije izmjene u sastavu. Hajradinović i Suljić pregovaraju sa svojim klubovima oko produženja saradnje i imaju naše odobrenje da propuste ovo okupljanje. Naknadno smo pozive uručili dvojici mladih igrača Sarajeva, Osmanoviću i Rastoderu", rekao je Nestorović.

Mladi reprezentativci će danas u 17:30 odraditi trening, a selektor i igrači će 15 minuta prije biti na raspolaganju predstavnicima medija za izjave.

Utakmica mlade i olimpijske selekcije na programu je sutra (31. 5. 2016) u 17.00 sati u zeničkom Trening kampu, dok će meč sa Azerbejdžanom biti odigran 3. juna u 17.00 u Krškom (Slovenija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi