Okupila se reprezentacija BiH

Mali nogomet

Okupila se reprezentacija BiH

Malonogometna selekcija naše  zemlje od 24 - 29. ovog mjeseca igra kvalifikacioni turnir za EP koje će se februara 2012 godine igrati u susjednoj Hrvatskoj.

Najbolji Bh. hakleri će do srijede raditi u dvorani "Mladost" u Visokom- Pored treninga i to dva puta dnevno odigrat će i dvije kontrolne utakmice što će novom stručnom štabu u sastavu v.d.selektor Murat Jaha , te treneri Mićo Vukanović i Boro Matan dati jasniju viziju oko sastava selekcije.

"Odazvali su svi igrači osim opravdano odsutnih kapitena Alena Lalića i Nermina Kahvedžića koji su igrali za svoje ekipe u petak. Mada je okosnica reprezentacije nekoliko starih i provjerenih igrača ima tu nekoliko novih mladića, te smo sigurni da nećemo razočarati mada je svima jasno da je Italija favorit grupe, a Slovenci se ko domaćini mnogo bolje osjćećaju mada iskreno se nadam da će dvorana  u Laškom biti popunjena i sa velikim brojem naših navijača", ističe Murat Jaha, v.d. selektora.

Selekciju su u petak posjetili tehnički director NS/FS BiH Denijal Pirić i koordinator  instructor Mr. Josip Katalinski te igračim I stručnom štabu poželjeli mnogo uspijeha u Sloveniji. Naši momci su smješteni u hotelu "Centar" u Visokom gdje imaju izvanredne uslove smještaja I ishrane dok se treninzi obavljaju u dvorani "Mladost".

Putnici za Sloveniju

Golmani: Bahrudin Omerbegović (Orlić - Sarajevo) i Goran Melher (Karaka - Mostar), te kapiten Alen lalić (Potpičan - Labin), Dražen i Slaven Novoselac (Marbo - Beograd), Nijaz Mulahmetović i Nermin Kahvedžić (Orlić - Sarajevo), Maid Ramić Pivac - Vrgorac), Enez Crnalić (Tin - Vrgorac), Tomislav Bevanda (Brotnjo - Čitluk), Ivan Matan i Nikola Perković (Seljak - Livno) i Vladimir Vladisavljević (Comunicare - Mostar).

U Stručnom štabu se nalaze v.d. selektor Murat Jaha, treneri Mićo Vukanović I Boro Matan, ekonom Admir Zaimović. Fizioterapeut Branislav Tešan, te vozač Senad Hodžić I predsjednik Komiteta za mali nogomet NS/FS BIH Milorad Lale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije