Olimpic i Široki Brijeg u borbi za Kup i izlazak u Evropu

Na stadionu Koševo

Olimpic i Široki Brijeg u borbi za Kup i izlazak u Evropu

Danas je na rasporedu revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine, a sastaju se Olimpic i Široki Brijeg.

Prvi meč odigran na Pecari nije dao pobjednika, iako je bilo mnogo šansi sa obje strane. Na kraju, oba tima su iskoristila po jednu, pa se pred revanš svaka opcija čini otvorenom i realnom.

Olimpic je, istina, u boljoj poziciji, ali Široki Brijeg zna kako je igrati ovakve utakmice i podizati pehare. Sarajevski klub bi u slučaju trijumfa osvojio prvi pehar u historiji kluba, dok Širokobriježani u svojim vitrinama imaju već dva osvojena trofeja Kupa Bosne i Hercegovine.

Ovaj meč nosi još veći značaj jer će osvajač Kupa izboriti plasman u Evropu. Iz Širokog Brijega su najavili da žele iskoristiti prvu šansu, jer je smatraju lakšom u odnosu na meč posljednjeg kola u kojem će dočekati Zrinjski. Ako tim sa Pecare danas ostane bez pehara, vrlo vjerovatno bi mogao ostati i bez Evrope, a to bi za Široki bio veliki gubitak. Olimpic do sada nikada nije igrao evropska takmičenja, pa je motiv ogroman.

Iz Olimpica su pred ovu utakmicu pozvali sve istinske ljubitelje fudbala u glavnom gradu naše zemlje da posjete Stadion "Asim Ferhatović - Hase", a ulaz na utakmicu se neće naplaćivati.

Meč počinje u 16:45, prenosit će ga BHT, a glavni sudac će biti Ognjen Valjić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Finale Kupa BiH:

Olimpic - Široki Brijeg (1:1)

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.