Olimpic nadigrao Slaviju i na vrhu se izjednačio sa Širokim

Olimpic nadigrao Slaviju i na vrhu se izjednačio sa Širokim

A. Beganović

U okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Lukavici su snage odmjerili Slavija i Olimpic, a slavila je gostujuća ekipa s 3:1.

Na otvaranju susreta gledali smo početno ispitivanje snaga, a Slavija je prva zaprijetila i to preko Radosavljevića, koji je pokušao sa 20 metara, no golman Olimpica je odbranio. 

Šest minuta kasnije, danas raspoloženi Smajić, sjajno upošljava Muharemovića, no nema promjene rezultata. I kada je Olimpic preuzimao inicijativu domaći su poveli. Radosavljević je izveo korner, a Lemez se najbolje snašao u šesnaestercu Vukova s Otoke.

Nakon toga izabranici Mirze Varešanovića kreću na sve ili ništa. Pred golom Slavije redaju se prilike, a u 31. minuti nakon sjajne asistencije Smajića napadač Olimpica Dalibor Pandža pogađa za 1:1.

Devet minuta kasnije ponovo Smajić započinje akciju, lopta dolazi do Muharemovića, koji upošljava Pandžu, kojem pak nije bilo teško pogoditi praznu mrežu domaćih. Treba istaći da je pogodak postignut iz sumnjive situacije, odnosno ostalo je nejasno da li je Pandža bio u nedozvoljenoj poziciji. Minut prije odmora Brković je imao veliku priliku, no nije se najbolje snašao pred golom Slavije.

U drugi dio Olimpic je ušao sa mišlju da sačuva stečenu prednost, odnosno igra Vukova nije ličila onoj iz prvog dijela. Slavija je imala loptu više u svom posjedu, a u 64. minuti Oglečevac je imao dobru priliku, no mreža gostiju je ostala netaknuta. Par minuta kasnije Handžić dobija drugi žuti karton, pa Olimpic ostaje s igračem manje. U 71. minuti Salković je imao dobru priliku za domaće, no nema promjene rezultata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja susreta domaći nisu stvorili niti jednu priliku, a u 90. minuti Vejnović je dobio drugi žuti karton, pa se broj igrača na terernu izjednačio. I kada se očekivao kraj susreta, Gojak upošljava Muharemovića, koji potvrđuje pobjedu Olimpica.


Premijer liga, 13. kolo:
Slavija - Olimpic 1:3 (Lemez / Pandža dva gola. Muahremović)
SLAVIJA: Lučić, Radosavljević, Popović, Oglečevac, Lambulić, Kokot, Govedarica, Karić, Vejnović, Šabanović, Lemez.
OLIMPIC: Tomović, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Pandža, Smajić, Bogičević, Subašić, Gligorov, Handžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.