Olimpic ne zna za pobjedu nad Sarajevom gotovo tri godine

Forma na strani Vukova

Olimpic ne zna za pobjedu nad Sarajevom gotovo tri godine

A. Beganović

Derbi susret 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će na Otoci odigrati Olimpic i Sarajevo.

Obje ekipe u susret ulaze nakon remija u prošlom kolu, s tim što je Sarajevo remiziralo na domaćem terenu sa Čelikom, dok je Olimpic odigrao bez pobjednika na gostovanju kod Mladosti iz Velike Obarske.

Očekuje se dosta neizvjestan susret, a nekako se čini da je Olimpic blagi favorit s obzirom na trenutnu formu, dok je pak tradicija na strani Sarajeva.

Olimpic i Sarajevo su otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine (2002/2003) odigrali 11 prvenstvenih susreta s tim što je bordo tim mnogo uspješniji.

Sarajevo je slavilo sedam puta, dok su Vukovi u dva navrata teren napuštali uzdignutih ruku, a dva meča su završena bez pobjednika.

Olimpic je bio domaćin pet puta u prvenstvenim okršajima sa Sarajevom. Dva puta su Vukovi slavili, isto toliko puta su poraženi, a jedan meč je završen bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na posljednja dva gostovanja kod Olimpica bordo tim je slavio i to rezultatima 1:0 i 2:0, dok su Vukovi posljednju pobjedu nad Sarajevom upisali 9. maja 2012. godine (1:0).

Kompletnu statistiku susreta Olimpica i Sarajeva možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.