Olimpic oslabljen protiv Širokog

Varešanović je ipak optimista

Olimpic oslabljen protiv Širokog

E. Škorić

Olimpic je pet dana proveo na mini pripremama na Jahorini.

Ekspedicija Vukova danas je stigla u Sarajevo, a protiv Širokog će u 12. kolu biti oslabljeni neigranjem Jusufovića, koji se povrijedio u Tuzli, te Handžića, kojem su napukle dvije koščice na stopalu na jednom od treninga.

Trener Mirza Varešanović zadovoljan je odrađenim i vjeruje da će Olimpic do pauz  sakupiti što više bodova.

"Odlučili smo malo 'pobjeći' iz Sarajeva. Na Jahorini smo dobro radili, analizirali smo dosadašnji dio sezone, mnogo smo razgovarali i u dobrom raspoloženju dočekujemo meč sa Širokim. Nažalost, Handžić  se povrijedio na treningu, a Jusufović u Tuzli, tako da ćemo biti oslabljeni, ali šta je tu je", rekao nam je Varešanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic je nakon prvog dijela sezone najbolja gostujuća ekipa, ali zbog loših utakmica kod kuće bliže je donjem dijelu tabele...

"Imamo taj problem domaćih susreta. Najbolji smo gosti, ali nas kući ne ide. Pokušat ćemo to promijeniti. Ne igramo loše, naprotiv, ali nedostaje nam tih pet ili šest domaćih bodova. Imamo veliku podršku od predsjednika Gracića i to nam je sada najvažnije", dodao je Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.