Olimpic ostvario sjajan rezultat na Pecari

Finale Kupa BiH

Olimpic ostvario sjajan rezultat na Pecari

E. Škorić

Nogometaši Olimpica ostvarili su povoljan rezultat (1:1) na Pecari u prvom susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Olimpic igra svoje prvo finale i po prvi put u klupskoj povijesti ima priliku da osvoji neki trofej.

Vukovi s Otoke napravili su zaista dobar rezultat, te su uspjeli da postignu gol u gostima i ostanu neporaženi, što im zaista donosi dobru prednost uoči revanša na Otoci.

Široki je bolje otvorio utakmicu, pa je prijetio preko Wagnera i Kožulja,  ali Hamzić nije imao posla. U 10. minuti šok za domaće. Nakon ubačaja s desne strane, Muharemović je primio loptu i pospremio je u mrežu nemoćnog Bilobrka.

Landeka je u 13. minuti loše pucao, a u 22. minuti Hamzić zaustavlja pokušaj Barišića. Minutu kasnije opet Barišić u prilici, ali glavom je pucao pored gola nakon ubačaja iz kornera.

Dobar napad Vukova u 37. minuti, ali Figueiredo ne stiže da pospremi loptu u mrežu nakon ubačaja Smajića s desne strane. Do kraja prvog dijela bilježimo još Pandžin pokušaj s 23 metra prema golu domaćih, ali je Bilobrk bio siguran.

U nastavku je Široki bio puno bolji. Sjajnu šansu ne koristi Wagner u 50. minuti, zatim Menalo u 52. minuti, pa opet Wagner u 54. minuti…

Rezervista Kožulj je u 75. minuti mogao u prvom kontaktu s loptom poravnati na 1:1, no njegov udarac zaustavlja prečka. Široki u 77. minuti nije iskoristio penal. Wagner je izborio penal, ali je pogodio stativu s 11 metara.

Ubrzo je ipak Široki izjednačio. Karačić je ubacio s desne strane, a Regoje nespretno zatresao vlastitu mrežu za oduševljenje na Pecari. Široki je pokuašvao doći do potpunog preokreta, no Olimpic se zatvorio i sačuvao 1:1. I jedni i drugi će u revanšu sigurno uraditi sve da stignu do trofeja, ali i plasmana u Evropu.

Široki - Olimpic 1:1 (Regoje 79 - ag/ Muharemović 10)

Široki: Bilobrk, Barišić, Zakarić, Landeka, Wagner, Menalo, Kožulj, Brekalo, Karačić, Kresinger, Marković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Olimpic: Hamzić, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Smajić, Bogičević, Figueiredo, Gligorov, Jusufović, Pandža.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije