Olimpic protiv tradicije: Mogu li Vukovi parirati Želji?

Željezničar ne gubi od Olimpica

Olimpic protiv tradicije: Mogu li Vukovi parirati Želji?

A. Beganović

Nakon višemjesečne pauze za vikend se utakmicama 16. kola nastavlja takmičenje u Premijer ligi, a mali gradski derbi odigrat će Željezničar i Olimpic.

Biće ovo 12. okršaj Plavih s Grbavice i Vukova s Otoke u Premijer ligi otkako se ista igra na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, odnosno od sezone 2002/2003.

U dosadašnjih 11 ligaških okršaja Željezničar je mnogo uspješniji, pa s obzirom na tradiciju, u nedjeljni susret ulazi kao apsolutni favorit.

Plavi su devet puta slavili u duelima sa Olimpicom, dok su dva susreta završena bez pobjednika, a zanimljivo oba su odigrana na Grbavici, odnosno Željezničar je imao ulogu domaćina.

Najveće pobjede Željezničar je ostvario u sezonama 2010/2011, 2013/2014 i 2014/2015 (3:0, 4:1, 3:0), dok su sureti bez pobjednika odigrani u sezonama 2011/2012 i 2013/2014 (0:0, 1:1).

Olimpic je u 11 susreta sa Željezničarem samo jednom uspio sačuvati mrežu netaknutom, dok su s druge strane Plavi u osam navrata spriječili napadače Vukova s otoke da postignu pogodak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupna gol razlika je na strani Željezničara (21:3), dok su na Grbavici, odnosno na domaćim susretima Plavi postigli sedam, a primili jedan pogodak.

Statistiku sa susreta Željezničara i Olimpica možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije