Olimpic savladao Široki, ali nedovoljno za polufinale

Kup BiH

Olimpic savladao Široki, ali nedovoljno za polufinale

E. Škorić, foto: A. Balić

Olimpic je slavio protiv Širokog Brijega u uzvratu četvrtfinala Kupa BiH rezultatom 3:2, ali ta pobjeda Vukovima ne donosi prolaz u polufinale.

Široki je na Pecari slavio 2:0 prije 14 dana, ali golovi postignuti u gostima Širokobriježanima su osigurali prolaz u polufinale. 

Gostujući nogometaši poveli su nakon samo sedam minuta igre, a strijelac veoma bitnog gola za Široki bio je Vlado Zadro. Samo nekoliko minuta kasnije, Olimpic je uspio izjednačiti. Rizvanovićevu povratnu loptu u mrežu Bilobrka smjestio je sjajni Sulejman Smajić.

Imao je Olimpic dobru šansu u 29. minuti. Rizvanović je opet prošao po strani, ubacio u šesnaesterac Širokog, ali Kokot se ne snalazi najbolje i dobra prilika odlazi u nepovrat. U 36. minuti Kokot glavom puca s 10-ak metara, lopta pogađa Bilobrka. Prethodno je Smajić sve dobro napravio po strani i zavrnuo loptu pred peterac Širokobriježana.

Široki prijeti preko Ćorića, kome udarac brani Hamzić, a Kordić šutira iznad gola. U završnici prvog dijela su domaći uspjeli da preokrenu rezultat. Smajić je maestralno proigrao Pandžu, ovaj rutinski matirao Bilobrka za ostanak Olimpica u igri za polufinale.

Vukovima su u nastavku bila neophodna dva pogotka uz, naravno, mogućnost da ne prime nijedan. Napadali su domaći, prijetili, ali nisu uspjeli da naprave veliko čudo i izbace Široki. U 51. minuti Torlak je nakon ubačaja Smajića glavom loptu poslao iznad gola Bilobrka, a osam minuta kasnije Bilobrk brani atraktivan pokušaj Zebe makazicama.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Rezervsita Wagner je dobro tukao prema domaćem golu u 62. minuti, no Hamzić je odbranio. Pandža ne koristi stopostotnu šansu za Olimpic u 72. minuti, a odmah je uslijedila kazna. Plazonić je postigao eurogol za 2:2. 

Nekoliko minuta kasnije, rezervista Asim Zec, nakon dobre akcije u kojoj su učestvovali Rizvanović i Zeba, postiže pogodak za novo vodstvo Vukova, ali ostalo je 3:2. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.