Olimpic se poigrao s Travnikom na Otoci

Vukovi sigurni

Olimpic se poigrao s Travnikom na Otoci

E. Škorić

Nogometaši Olimpica ostvarili su uvjerljivu domaću pobjedu nad Travnikom (3:0) u susretu devetog kola BH Premijer lige BiH.

Olimpic je upisao petu pobjedu i došao na treće mjesto na tabeli. Vukovi su na Otoci poprilično lako savladali Travnik.

Mahović je zaprijetio domaćinu u 10. minuti, ali je pucao pored gola. U 18. minuti Olimpic dolazi do vodstva. Handžić je šutirao i savladao Nurkovića.

Samo dvije minute kasnije, domaći su udvostručili prednost. Merajić je centrirao, Brković ostao sam i bez problema zatresao mrežu Travničana. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imali su i gosti svoje prilike, a najbolje u prvom dijelu nisu iskoristili Čurić i Varupa. Na dodavanje Gojaka, Brković u 37. minuti šutira malo pored gola. Do kraja prvog dijela probao je i Pandža, ali Nurković je odbranio.

U nastavku je Olimpic mirno utakmicu provoe kraju. U četvrtoj minuti nastavka Subašić je uposlio Brkovića, koji postiže svoj drugi gol za 3:0, da bi Nuhić dobio crveni karton kod gostiju u 54. minuti i jasno da je tu sve bilo završeno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.