Olimpicu Kup Bosne i Hercegovine i Evropa liga

Olimpicu Kup Bosne i Hercegovine i Evropa liga

A. Beganović

Fudbaleri Olimpica po prvi put u historiji su osvojili Kup Bosne i Hercegovine. Naime, u revanš susretu finala Kupa BiH Vukovi su nakon jedanaesteraca stigli do velikog uspjeha. Nakon 1:1 u Širokom i na Koševu je rezultat glasio 1:1, a više sreće prilikom izvođenja jedanaesteraca imali su izabranici Mirze Varešanovića.

Olimpic i Široki Brijeg su oprezno ušli u susret, tako da izuzev pokušaja Wagnera iz 5. minute u prvih pola sata se nije dešavalo ništa vrijedno pažnje.

U 33. minuti domaći su nakon jednog duela u šesnaestercu gostiju tražili jedanaesterac, no glavni sudija Ognjen Valjić je samo odmahnuo rukama.

Minutu prije odlaska na odmor gosti su poveli. Dobru akciju započeo je Zakarić, koji je uposlio Ćorića. Uslijedio je dobar centaršut na drugu stativu, a Peko glavom pogađa za veliko slavlje Širokobriježana. Samo minitu kasnije domaći ostaju s igračem manje. Jadranko Bogičević je rukom u lice udario Peku, a Valjić mu je pokazao direktan crveni karton.

U drugi dio, iako s igračem manje, domaći su krenuli ofanzivno. U 52. minuti Muharemović je pokušao iz slobodnjaka, no Bilobrk je odbranio. Samo dva minuta kasnije Regoje sa 15-ak metara šutira, ali opet je uspješan Bilobrk.

S druge strane je pokušao Menalo, no istakao se Hamzić, a onda u 56. minuti Vukovi dolaze do izjednačenja. Dobru akciju po lijevoj strani u gol je pretvorio Muharemović.

U 70. minuti gosti su imali dobru priliku, no uspješnjiji od Peke je bio Hamzić. Gosti su i nakon ove prilike imali više loptu u svom posjedu, no domaći su imali najbolju priliku i to tri minuta prije isteka regularnih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Odbrana Širokog je pogriješila, Pandža je došao do lopte i šutirao sa 20 metara, iako je mogao loptu uposliti jednom od dvojice slobodnih igrača. Do kraja susreta nije bilo prilika, a više sreće prilikom izvođenja jedanaesteraca imali su fudbaleri Olimpica, koji su po prvi put u historiji osvojili Kup i plasirali se u Evropu.

Odluka o pobjedniku pala je u posljednjoj petoj seriji, Muharemović je bio siguran za Olimpic, a Hamzić je odbranio udarac Landeke.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.