Olimpija još jedno pojačanje pronašla u BiH?

Na radaru i Menalo

Olimpija još jedno pojačanje pronašla u BiH?

U Olimpiji nastavljaju pratiti što se nudi u BiH. Nakon Tomislava Tomića i Gorana Brkića, tim iz Ljubljane, kojeg odnedavno vodi bivši fudbaler Liverpoola Igor Bišćan, bi u svoje redove rado doveo i mladog Luku Menala. 

Mladi reprezentativac BiH se igrama u dresu Širokog Brijega istaknuo u prošloj sezoni i trenutno je najtraženije ime na Pecari. U 28 utakmica je zabio 10 golova, što mu je bilo dovoljno da ponese titulu najboljeg mladog igrača u našoj zemlji prema izboru SPF-a, a prilično dobro kotira i na tržištu.

Još od ranije Menalo je 'pod lupom' Hajduka, a slovenački mediji javljaju kako je u igri također i Olimpija. Tim iz Ljubljane bi, u odnosu na transfere Tomića i Brkića, morao izdvojiti odgovarajuće obeštećenje s obzirom da Menalu ugovor sa Širokim Brijegom važi do 2020. godine. 

Menalo je krilni napadač, može igrati desno i lijevo, ali i kao drugi napadač. Spretan je završnici, hitar i dobar dribler... Rođen je 1996. godine u Splitu, premda je nogometne korake počeo u Čapljini, odakle je prešao u Široki.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi