Olimpik nosi bod sa Pecare, ali je sve dalje od opstanka

Bez golova u Širokom Brijegu

Olimpik nosi bod sa Pecare, ali je sve dalje od opstanka

Široki Brijeg i Olimpik su danas na Pecari podijelili bodove odigravši meč bez pogodaka.

Prvu priliku na utakmici imao je Široki, koji je u 21. minuti zaprijetio preko Krstanovića. Napadač Širokobriježana je šutirao sa desetak metara, ali je njegov udarac izblokiran.

Gosti su uzvratili u 30. minuti preko Pehara, ali se fudbaler Olimpika spetljao pred golom domaćih. Malo nakon toga su ponovo zaprijetili domaći i to preko Menala, čiji je udarac sigurno ukrotio Bandović.

Široki je u posljednjim trenucima prvog poluvremena imao veliku priliku. Krstanović je primio loptu i šutirao iz okreta, ali ona je otišla preko gola.

U drugom poluvremenu slična slika na terenu. Široki Brijeg je imao više od igre, ali se Olimpik dobro branio i povremeno prijetio. Vrdoljak je u 70. minuti pokušao sa distance, ali je odbranio Bilobrk.

Ostalo je do kraja 0:0, a to je rezultat kojim ni jedni ni drugi ne mogu biti pretjerano zadovoljni. Široki Brijeg čvrsto drži svoju sedmu poziciju i sada ima 28 bodova, dok je Olimpik i dalje posljednji sa svega 11 bodova. Ekipa sa Otoke je sada velikih deset bodova udaljena od Metalleghea, koji se nalazi u sigurnoj zoni.

Premijer liga, 22. kolo:

Široki Brijeg - Olimpik 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Bilobrk, Barišić, Ćorić, Zlomislić, Menalo, Sesar, Brekalo, Sivrić, Lončar, Krstanović, Marković.

Olimpik: Bandović, Imamović, Bevab, Karić, Hadžić, Kojić, Čolić, Pehar, Milović, Svraka, Kiso.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi