Olimpik u derbiju slavio protiv Veleža

1. kolo Prve lige FBiH

Olimpik u derbiju slavio protiv Veleža

Fudbaleri Olimpika slavili su pobjedu danas u Vrapčićima protiv Veleža sa 1:0 u okviru 1. kola Prve lige Federacije BiH.

Olimpik je bio nešto bolji tokom prvog dijela meča. Imali su nekoliko veoma dobrih prilika pred golom domaćih, ali golman Veleža Abdihodžić je sjajno branio te je u nekoliko navrata imao i sreće jer je lopta prolazila malo pored gola. 

U drugom poluvremenu ovog susreta viđena je nešto bolja partija Veleža u prvih 20-ak minuta. Ipak, taman kada su počeli da stvaraju prilike, Olimpik je uspio doći do vodstva. Mahović je ubacio, a Oglečevac je pogodio za vodstvo svog tima. Velež se nije predavao i na sve načine su pokušavali da dođu do izjednačenja barem, ali ipak nisu uspjeli uprkos tome što su imali nekoliko solidnih prilika. 

Dakle, Olimpik je pobjedom otvorio sezonu, dok će ekipa Veleža prve bodove u novoj sezoni tražiti u narednom kolu na gostovanju kod Bratstva. S druge strane, Olimpik će na Otoci ugostiti Čapljinu.

1. kolo Prve lige Federacije BiH:

Velež-Olimpik 0:1 (Oglečevac 65')

FK Velež: Abdihodžić, Zvonić, Ćosić, Tatar, Vasić, Tipura, Isić, Brandao, Garcia, Doljančić, Klarić.

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Mahović, Jusufbašić, Šćepanović, Rastoder, Sadiković, Alešević, Bevab.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi