Olimpik ubjedljiv protiv Iskre, Zvijezda ispala nakon penala

Utakmice 2. kola Kupa FBiH

Olimpik ubjedljiv protiv Iskre, Zvijezda ispala nakon penala

E. Čaušević

U okviru drugog kola Kupa Federacije Bosne i Hercegovine danas je odigrano 12 utakmica nakon kojih smo saznali imena ekipa koje su se plasirale u šesneastinu finala ovog takmičenja.

Jedan od derbija drugog kola igrao se danas na Otoci gdje je Olimpik ugostio bugojansku Iskru. Sarajevski tim je lakše od očekivanog uspio da slavi sa ubjedljivih 4:0 i plasira se u naredno kolo. Domaći su sjajno otvorili današnji meč i u drugoj minuti mogli do prednosti, ali je pokušaj Oglečevca zaustavio golman Iskre.

Ipak, pet minuta kasnije Olimpik je poveo sa 1:0 kada je sjajan centaršut iskoriso Šćepanović koji je glavom poslao loptu u mrežu gostiju. Olimpik je nakon postignutog gola nastavio dominaciju na terenu protiv Iskre koja je danas nastupila u rezervnom sastavu. Gosti su mogli u finišu prvog dijela do izjednačenja, ali je Ivković propustio sjajnu priliku.

U drugom poluvremenu Olimpik je riješio pitanje pobjednika u ovom meču. Na samom startu domaći tim je poveo sa 2:0, a gol je postigao Čvoro. U 61. minuti bilo je 3:0, a strijelac je ponovo bio Čvoro. Konačnih 4:0 postavio je Jusufi 20 minuta prije kraja utakmice.

Dalje se plasirala i Sloga iz Simin Hana koja je na gostovanju slavila protiv Orašja sa 3:2. Golove za goste postigli su Ibrahimović, Stjepanović i Stokić, a za Orašje strijelci su bili Đukić i Orkić. U šesneastinu finala ide i FK Vitez koji je deklasirao u Bihaću ekipu Jedinstva sa 4:0. Jedno od iznenađenja priredio je Azot koji je u Vitkovićima nakon penala savladao Zvijezdu iz Gradačca i plasirao se dalje.

Kup FBiH, 2. kolo:

Ilijaš - Bosna  2:2 (2:6 nakon penala)

Nemila - Bratstvo 1:3

Svatovac - Rudar 0:0 (5:4 nakon penala)

Jedinstvo - Vitez 0:4

Azot - Zvijezda 0:0 (3:2 nakon penala)

Dinamo - Velež 0:3

Grude - Igman 0:0 (5:3 nakon penala)

Ključ - TOŠK 0:1

Metalleghe - Travnik 4:0

Olimpik - Iskra 4:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Orašje - Sloga 2:3

Slaven - Čapljina 0:0 (4:2 nakon penala)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi