Omerinović: Naredne sezone želimo ispuniti naš cilj

Iskru zamijenio Švedskom

Omerinović: Naredne sezone želimo ispuniti naš cilj

S. Mlaćo

Odlazak u Švedsku, tačnije redove trećeligaša Angebacka, bio je pravi potez za Ahmeda i Eldara Omerinovića, dvojac koji je ranije nosio dres bugojanske Iskre.

Ahmed je bio kapiten Plavih sa Jaklića, dok je mlađi brat Eldar bio član zlatne juniorske generacije i najbolji sportista grada, te kantona. Dobio je i priliku za prvi tim, te pokazao raskošni talenat, ali zatim se okušao u Švedskoj. Sezona u Skandinaviji je završena, pa sada odmaraju u svom rodnom gradu i pune bateriju za novu.

"Završili smo na petom mjestu, a postigao sam deset golova u sezoni i tri u prijateljskim utakmicama, te dodao pet asistencija. Naša očekivanja su bila da osvojimo prvo mjesto, a na polusezoni smo bili treći, te imali samo tri boda manje od prvoplasirane ekipe. Nažalost, nismo imali sreće i na kraju smo završili kao petoplasirani", kazao je Eldar Omerinović za SportSport.ba.

"Iduće sezone sa dobrim pojačanjima i dobrim zalaganjem nadam se da ćemo ispuniti cilj i ući u viši rang", optimista je mladi napadač koji je dobrim igrama skrenuo pažnju i klubova iz višeg ranga Švedske.

Stariji brat Ahmed iza sebe također ima vrlo dobru sezonu, a koliko u Angebacku vjeruju ovom nogometašu i njegovim prije svega ljudskim osobinama govori i ponuda koju je dobio na kraju sezone, a to je da postane sportski direktor kluba.

Govori to još jednom da su bh. igrači na cijeni u Švedskoj, što svakako može da nas raduje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti