Omerinović: Naš cilj je plasman u viši rang

Mladi napadač za SportSport.ba

Omerinović: Naš cilj je plasman u viši rang

S. Mlaćo

Nogometaša švedskog četveroligaša Angebacka polusezonu su završili na četvrtom mjestu, ali sa realnim šansama da se domognu prvog mjesta i plasmana u viši rang.

Sjajnu polusezonu iza sebe Bugojanac Eldar Omerinović koji je u Švedsku stigao iz NK Iskra te za kratko vrijeme opravdao povjerenje čelnika kluba.U 13 utakmica upisao je sedam pogodak i tri asistencije.

"Prvoplasirani nam bježi četiri boda i naš cilj je da budemo prvi. Uslovi su ovdje super, htio bih se zahvaliti prvo roditeljima, bratu, šefu stručnog štaba Šeneru Bajramoviću, te naravno čelnom čovjeku kluba Reufu Jahiću bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Sada slijedi odmor, pa u augustu nastavak druge polusezone i da ako Bog da ostvarimo cilj", jasan je bio Eldar Omerinović, brzonogi napadač.

Za ambiciozni Angeback nastupa i Eldarov stariji brat Ahmed, dojučerašnji kapiten Iskre koji komanduje zadnjom linijom ovog tima. Tu je još nekoliko igrača iz Bosne i Hercegovine i svi su uvjereni da će cilj na kraju biti ostvaren. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi