Omerović se vraća u stručni štab Fenerbahčea

Dobio poziv Kocamana

Omerović se vraća u stručni štab Fenerbahčea

Aykut Kocaman, koji je nedavno preuzeo Fenerbahče, pozvao je u svoj stručni štab Fahrudina Omerovića. 

Jedan od najboljih trenera u Turskoj već godinama sarađuje sa Omerovićem i ima u njega veliko povjerenje, tako da i ne čudi što je nakon povratka u Fenerbahče izrazio želju da mu se bh. stručnjak ponovo pridruži.

Omerović je proteklih godina sa Kocamanom sarađivao u Konyasporu, a u periodu od 2010. do 2014. imali su priliku zajedno sjediti na klupi giganta iz Istanbula. Turci su ranije znali pisati kako obojica nogomet vide na identičan način, imaju detaljne diskusije prije i poslije svakog treninga. 

U Fenerbahčeu su uvjereni kako će Kocaman i Omerović uspjeti vratiti Fenerbahče na stari put i sa trona skinuti Bešiktaš koji je već drugu sezonu zaredom šampion Turske. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Treba istaći da je Omerović rođen u Doboju 1961. godine, te da je nekadašnji proslavljeni golman reprezentacije bivše Jugoslavije i Bosne i Hercegovine. Kroz karijeru branio je u Slobodi, Partizanu, Istanbulspor, Kocaelispor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi