Trener juniora FK Sloboda za SportSport.ba

Omerović: Sloboda i Sarajevo ne trebaju brinuti za budućnost

S. Mlaćo

U 22. kolu Premijer Omladinske lige BiH za juniore nade tuzlanske Slobode savladale su vršnjake iz FK Sarajevo sa 1:0, te upisale veoma važnu pobjedu. 

Junak pobjede tima iz Tuzle bio je Dino Hodžić u 81. minuti, te su Tuzlaci tako ostali u borbi sa juniorima FK Željezničara za prvo mjesto. 

"Treba reći da su igrala dva velika kluba i pokazala da ne trebaju brinuti za svoj podmladak, odnosno ove mlađe snage. Ekipa Sarajeva je dobro vođena, a mi smo došli da pobijedimo i u tome smo uspjeli. Korektnom igrom domaćina sigurno da smo i mi mogli da uradimo što smo planirali, a ovo je poruka svim ostalim trenerima i mladim igračima kako trebaju da predstavljaju bosanskohercegovački nogomet, a kasnije da se prezentiraju kroz veće klubove od Sarajeva i Slobode, mada mi se čini da to na našim prostorima nema.", kazao je trener juniora Slobode Nedim Omerović.

Čelnici Slobode na čelu sa šefom stručnog štaba seniorske momčadi Vladom Jagodićem pratili su današnji meč na Butmiru.

"To pokazuje ozbiljnost našeg kluba koji ne okreće leđa potencijalnim prvotimcima. Tu su bili i Japaur, Husref Musemić, Muhamed Konjić, Adnana Osmanhodžić, te omladinski fudbal u BiH sigurno zavrjeđuje pažnju", dodao je Omerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi