Omladinci FK Sarajevo na Karol Wojtyla Cupu u Rimu

Omladinci FK Sarajevo na Karol Wojtyla Cupu u Rimu

A. Beganović

Akademija Fudbalskog Kluba Sarajevo je svojim uspješnim nastupima na međunarodnim turnirima za mlade igrače Kvarnerska Rivijera 2014 (Hrvatska) i Trofeo Dossena 2014 (Italija) skrenula pažnju na sebe, tako da je bordo tim dobio poziv za učešće na Karol Wojtyla Cup 2014 koji će se od 6. do 11. oktobra 2014. godine održati u Rimu, Italija.

"Vrlo smo sretni i ponosni svi u klubu što smo pozvani na ovaj turnir. Ove utakmice mnogo znače za naše mlade igrače i prave su prilike da se okušamo sa vodećim evropskim klubovima", rekao je Almir Hurtić, šef Akademije FK Sarajevo.

Neki od klubova koji su u prošlosti učestvovali na ovom turniru su Roma, Lazio, Juventus, Milan, Napoli, Fiorentina, Sevilla, Watford, Panaitinaikos, Wisla Krakow, Sturm Graz, i mnogi drugi.

Sarajevo će se na ovom turniru moći predstaviti sa igračima rođenim nakon 01. 01. 1996. uz mogućnost nastupa do tri igrača koja su rođena nakon 01.01.1995. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.