Omladinskom pogonu Iskre uručeno 30 lopti

Vrijedna donacija iz Njemačke

Omladinskom pogonu Iskre uručeno 30 lopti

S. Mlaćo

Kao i u većini nogometnih klubova u našoj zemlji, tako i u bugojanskoj Iskri već godinama muče sa nedovoljno sportske opreme i rekvizita potrebnih za normalan rad, prije svega omladinskog pogona, odnosno dječaka koji bi sutra trebali nositi dres prvog tima i postizate dobre rezultate.

Nedavno je na stadionu Jaklić čak i provaljeno u prostorije kluba te ukradeno 14 nogometnih lopti, a danas je u klub stigla vrijedna donacija od prijatelja iz Njemačke.

Naime, Muamer Alagić, Jasko i Nazif Ramić,  Ramadan Mujanić,  Almedin Šehović, Adis Mujkić i Ibro Ravnjak zajednički su kupili 30 lopti koje su danas i zvanično uručene čelnicima Iskre, a namijenjene su omladinskoj školi tima sa Jaklića.

Ovo nije prva akcija koju je je Ravnjak sa svojim prijateljima organizovao  za NK Iskra i sportske kolektive u gradu Bugojnu, a u planu je i da jedna od selekcija kluba sa Jaklića otputuje na pripreme u Njemačku.

Iz NK Iskra zahvalili su se prijateljima iz Njemačke na vrijednoj donaciji, istakavši da će ista svakako olakšati rad dječaka koji na Jakliću svakodnevno treniraju i postižu sjajne rezultate, a pokazale su to u protekloj sezone kadetska i juniorska selekcija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi