Orašje dočekuje Rudar, Zvijezda gostuje u Visokom

Nastavlja se Prva liga FBiH

Orašje dočekuje Rudar, Zvijezda gostuje u Visokom

O. Lekić

U okviru 4. kola Prve lige Federacije BiH danas će biti odigrano šest utakmica, dok su preostale dvije na rasporedu sutra. 

Kao derbi kola, etiketirana je utakmica u Visokom, gdje će snage odmjeriti domaća Bosna i Zvijezda. U ovaj susret prvoplasirana Bosna ulazi sa osvojenih maksimalnih devet bodova iz tri utakmice, dok Zvijezda na kontu ima dva boda manje i zauzima treću poziciju. 

Zanimljivo će biti i u duelu Orašja i Rudara. Oba kluba pretenduju za sami vrh tabele i novu sezonu su otvorili na dobar način, što se posebno odnosi na tim iz Kaknja koji na kontu ima maksimalnih devet bodova kao i Bosna. 

Goražde će na svom terenu ugostiti Jedinstvo i pokušati pobjedom potvrditi tri boda koja su iznenađujuće osvojena na Pecari u prošlom kolu. Od obje ekipe se očekuje da u utakmicu uđu otvoreno i bez previše kalkulisanja i s pravom možemo reći da su moguća 'sva tri znaka'. 

Nakon uvodnih kola u kojima nisu uspjeli ostvariti niti jedan trijumf iz tri pokušaja, fudbalere Veleža očekuje drugi domaći susret. Ovaj put u Vrapčićima će gostovati Radnički iz Lukavca, a trener Avdo Kalajdžić uvjeren je da će konačno krenuti i njegov tim. 

“I Radnički je trenutno u nezavidnom položaju, prema sazanjima koje imam u klubu im nije sjajna situacija, a dosad su osvojili samo jedan bod. Sigurno je da će se probati vaditi kod nas, međutim i nama je ovaj meč pod moranje. Imamo ogroman imperativ, a ja očekujem prvu pobjedu“, rekao je Kalajdžić.

Čapljina će u ovom kolu dočekati Travnik, dok će GOŠK gostovati u Sarajevu kod novajlije Bosna Seme. 

Subota: 

Orašje - Rudar Kakanj (17:00)
Bosna Visoko - Zvijezda (17:00)
Goražde - Jedinstvo (17:00)
Velež - Radnički (17:00)
Čapljina - Travnik (17:00)
Bosna Sema - GOŠK (17:00)

Nedjelja:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga Simin Han - Budućnost (17:00)
Novi Travnik - Bratstvo (17:00)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi