Orašje preuzelo prvoligaški fenjer, Radnički Lukavac na vrhu

Sedmo kolo Prve lige

Orašje preuzelo prvoligaški fenjer, Radnički Lukavac na vrhu

Radnički iz Lukavca preuzeo je lidersku poziciju na tabeli Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon trijumfa nad Metallegheom iz Jajca na domaćem terenu rezultatom 3:0.

Iskoristili su Lukavčani remi Goražda u Bihaću protiv Jedinstva. Meč Pod borićima je završen bez pogodaka. Priključak za vodećim dvojcem zadržala je Mladost Doboj Kakanj koja je na domaćem terenu savladala Igman iz Konjica. Bio je to treći poraz Igmana u nizu.

Ubjedljivu pobjedu upisao je i tim Bratstva nad neprepoznatljivim Braniteljom rezultatom 3:0. Najuvjerljiviji trijumf ostvario je GOŠK u hercegovačkom derbiju protiv Turbine, a rezultat je na kraju meča glasio 6:0 u korist Gabeljana.

Rudar iz Kaknja razočarao je svoje navijače porazom u Čapljini rezultatom 4:1, dok je očekivanu pobjedu os tvario tim Budućnosti nad Podgrmečom minimalnim rezultatom. Najvažniji trijumf ostvario je tim Gradine u Orašju čime su Labudovi sa Save preuzeli prvoligaški fenjer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.