Osigurana sredstva za dodatno "šminkanje" Bilinog polja

Stigao novac od UEFE

Osigurana sredstva za dodatno "šminkanje" Bilinog polja

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH u nogometu u okviru predstojećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, trebala bi se kao što smo već i pisali pripremati u Trening centru NS/FSBiH na Crkvičkom brdu u Zenici, gdje bi boravili uoči utakmica koje bi se odigravale na Bilinom polju.

Upravo je Bilino polje ovih dana postalo gradilište, jer novcima koja su stigla iz Evropske kuće nogometa (UEFE) u iznosu od 1.041.000 KM dodatno će se "ušminkati" naš najljepši stadion i gnijezdo naših Zmajeva.

Od ukupne sume, 666.000 KM je planirano za saniranje rasvjete, te još 375.000 KM za građevinske radove, u koje je uključena i sanacija krova na istočnoj strani stadiona.

Biće renovirane i svlačionice, zatim prostor za službena lica, te mix- zona za novinare, kao i novi izlaz na teren iz tunela.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kao što je poznato Evropska nogometna federacija u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo preuzima sva televizijska prava, te zbog toga što slika sa stadiona mora biti savršena, mora se regulisati rasvjeta na Bilinom polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.