Osim: Bili smo spretniji, ali i kvalitetniji

Željo u finalu Kupa

Osim: Bili smo spretniji, ali i kvalitetniji

Željezničar je na dobrom putu da po drugi put za redom osvoji duplu krunu u bh. fudbalu. 

Sarajevski Plavi danas su Pod Bijelim brijegom bez mnogo problema uz dva pogotka u mreži Igora Melhera, iz Kupa BiH izbacili tim Zrinjskog, a Amar Osim nakon same utakmice imao je dosta razloga za zadovoljstvo.

"Mi smo objektivno imali sreću pa smo prvu utakmicu na domaćem terenu priveli kraju bez rezultatskog zaostatka. Znao sam da u Mostaru nešto možemo napraviti, što se na kraju pokazalo tačnim. Ušli smo možda malo bojažljivo u meč, svi su se pribojavali greške, ali smo ipak bili spretniji. Ako hoćete, i kvalitetniji. Postigli smo gol koji je odlučio putnika u finale", kazao je Osim, te dodao:

"Ne kažem da sve ne bi bilo potpuno drugačije da je možda Zrinjski prvi poveo. Drugi dio igre bio je rutinski za nas jer je domaćin nakon našeg vodstva pao na psihološkom planu".

Na Osimove riječi nadovezao se domaći strateg, Branko Karačić koji debi na klupi Zrinjskog ipak neće po lijepom pamtiti.

"Zrinjski je propustio neke zrele prilike za gol u Sarajevu što bi uoči današnje utakmice sigurno promijenilo stvari u našu korist. Znao sam da će biti teško i da će utakmica biti tvrda i oprezna. Ulog je ipak bio ogroman. Željezničar je poveo i tako ostvario veliku prednost pred nastavak. Mišljenja sam da je upravo taj gol njima donio finale iako je Željin kvalitet i sve ostalo neupitno. Željezničar zasluženo ide dalje, a naše šanse za Evropu sada su minimizirane. Kroz ova dva mjeseca ćemo ipak nastojati uključiti se u borbu", izjavio je Karačić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.