Osim: Dabogda kćeri da te hadžija uzme

Održana četvrta sjednica Komiteta za normalizaciju

Osim: Dabogda kćeri da te hadžija uzme

A. Beganović

U Sarajevu  je danas održana četvrta sjednica Komiteta za normlizaciju stanja u N/FS BiH. Na dnevnom redu je bilo osam tačaka, a jedna od najzanimljivijih je bio izbor novih selektora omaldinskih selekcija.

Komitet je imao sastanak sa Komitetima koji djeluju pri Savezu, gdje su podneseni izvještaji o dosadašnjem radu, te se govorilo o mjerama koje će se poduzeti kako bi se do kraja prvenstvo i kup odigrali u sportskom duhu.

Članovi Komiteta zajedno sa ambasadorima sutra putuju u Zurichu gdje će u četvrtak imati sastanak sa Platinijem i Blatterom.

"Sutra putujemo, a u četvrtak u 10:30 imat ćemo sastanak sa njima gdje ćemo ih upoznati sa prijedlozima vezanim za Statut. Još uvijek nismo dobili povratnu informaciju što se tiče prijedloga iz RS, te ZHŽ", rekao je Jasmin Baković i dodao.

"Nemamo informacija da će se čelnici RS-a sastati s Michelom Platinijem u Srbiji 14. maja kada se otvara sportski centar.

Okupljenne novinare interesovala je situiacija sa Safetom Sušićem kojem nije najbolje legla odluka o suspenziji Muniba Ušnoića.

"Cijenim Sušiča i doista nemamo nikakvih problema. Izgleda da probleme pokušavate napraviti vi novinari da bi imali očemu pisati", rekao je Ivica Osim.

Novinare je interesovalo dali komitet ima spremnu strategiju za sastanak sa Blatterom i Platinijem.

"Strategija je to što se uopšte sastajemo sa njima. Možda oni imaju neko iznenađenje za nas. Nadam se pozitivno, ali ako nemaju, onda dabogda da te kćeri hadžija uzme, a oko kuće se cigani motaju", rekao je Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.