Osim: Kada se "otkočimo" rijetko ko nam se može oduprijeti

Trener Plavih nakon susreta

Osim: Kada se "otkočimo" rijetko ko nam se može oduprijeti

A. Beganović

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom nad Olimpicom od 3:0 u revanš susretu četvrtfinala.

Trener Plavih, Amar Osim je nakon susreta bio zadovoljan prikazanim te je u svojoj izjavio rekao:

"Zadovoljan sam kako smo odigrali pogotovo u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu je imao i Olimpic svojih šansi, ali isto tako i mi smo u par navrata opasno zaprijetili i malo nam je nedostajalo da i ranije postignemo pogodak".

"U drugom dijelu smo na vrijeme postigli gol i onda je sve krenulo onako kako smo mogli samo poželjeti. Ovo je možda i najboljih naših 45 minuta u sezoni, no realno uz dužno poštovanje prema svim našim protivnicima mi kada se "otkočimo" rijetko ko nam se može oduprijeti. U takvim situacijama je onda samo pitanje da li će naš protivnik primiti dva, tri ili pet komada", kazao je Osim.

Na postavljeno novinarsko pitanje, da li je zadovoljan prvim dijelom sezone s obzrom da je do kraja istog ostala samo jedna utakmica, Osim je kratko istakao:

"Ako pobijedimo Široki biću prezadovoljan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.