Trener Al-Kharitiyatha

Osim: Koliko je ozbiljan Balzan? Koliko Željezničar dozvoli

Najtrofejniji bh. trener Amar Osim bio je prisutan na današnjoj prijateljskoj utakmici u Mostaru, gdje su na stadionu Pod Bijelim brijegom snage odmjerili Zrinjski i Željezničar (1:1). 

Trener katarskog Al-Kharitiyatha je u svom stilu prokomentarisao utakmicu, a u razgovoru za SportSport.ba kazao je i što misli o šansama Željezničara na evropskoj sceni. 

"Puno bolja utakmica, nego što su inače u ovo doba godine. Prijatna utakmica za gledati, bez faulova i moglo se štošta vidjeti i za trenera i za gledatelje", kazao je Osim i dodao:

"Zrinjski je malo više pokazao, dok je Željezničar djelovao malo umorno. Već u drugom poluvremenu je mnogo bolje izgledao, igrači koji su ušli napravili su malo pometnje i to je na kraju rezultiralo golom. Treneri su imali vidjeti to što su htjeli da vide i do evropskih utakmica i jedni i drugi mogu otkloniti neke zadnje dileme."

Osim se osvrnuo i na ozbiljnost nadolazećih utakmica Željezničara sa malteškim Balzanom. 

"Neće biti toliko ozbiljno, koliko mi budemo dozvolili. Sve ovisi o nama, ako naše utakmice budu na nivou, mislim na disciplinu i fizički dio, onda bi u principu to trebalo biti dovoljno. Ako uspijemo dvije utakmice ozbiljno odigrati, onda ne bi trebalo biti problema. Ne mislim da će biti neki ogroman rezultat, ali Željezničar bi trebao proći i to je najvažnije. Te dvije utakmice mogu poslužiti i kao priprema za prvenstvo i drugo pretkolo Evropske lige, gdje čeka puno ozbiljniji protivnik." 

Kada su u pitanju planovi za narednu sezonu, Osim će i dalje voditi katarski Al-Kharitiyath.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Još dvije sedmice pauze i slijedi povratak u Katar. Pripreme počinju, dok prvenstvo počinje dosta kasnije. S obzirom da su vrućine ogromne, više vremena se ostavi za pripreme. Ovo je sad odmor, a tamo ozbiljnije stvari počinju u julu", završio je Osim. 

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije