S Osimom u Dohi

Osim: Moramo preboljeti dječje bolesti

Amar Osim, proslavljeni bh. trener, trenutno vodi katarski Al-Kharaitiyat, a za naš portal je u Dohi govorio o svom novom životnom izazovu, Željezničaru i rukometnoj reprezentaciji.

Gospodine Osim, kako Vam je u Kataru?

“Navikavam se pomalo. Ovdje vrijeme zadnjih dana podsjeća na naše, pa nema nekog šoka. Nedostaje mi Sarajevo, ali bio sam spreman na to da će mi nedostajati. No, živio sam dugo vani i znam kako je živjeti dalje od Sarajeva”, kazao je Osim za SportSport.ba, nastavivši:

“Lakše mi je u Kataru nego što je bilo u Japanu, barem u početku. U samom startu je manje problema. Ovdje su ljudi ipak bliže nama, dok su Japanci potpuno drugačiji od svih ostalih”.

Vaša sadašnja ekipa i Željezničar. Kolika je razlika?

“Liga je organizovanija i jača, ovdje ima puno boljih igrača. Teško je to porediti. Puno bolji su uslovi rada, sve je bolje organizovano”.

Sa Vama u klubu su još dva čovjeka sa naših prostora. To pomaže? “Naravno, lakše je kada imate neke ljude s kojima možeš razgovarati na svom jeziku”. 

Rukometna reprezentacija učestvuje na Svjetskom prvenstvu ovdje u Dohi. Pratite dešavanja?

“Bio sam sinoć na meču protiv Austrije, možda sam ja peh i moguće da je do mene, ali nadam se da nisam. Nismo bili nešto sjajni, ali to je sport, neke dječje bolesti moramo preboliti kada su u pitanju premijerni nastupi. Plaćamo ceh tome i ja to tako otprilike vidim. Bila bi fina stvar da pređemo u drugi krug”.

Promjene u Željezničaru?

“Neke stvari se nabolje mijenjaju i mijenjat će se. Nadam se da će se u ovoj godini sve nekako završiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.