Oslabljeni Zeničani žele prekinuti niz poraza

Čelik u derbiju dočekuje Željezničar

Oslabljeni Zeničani žele prekinuti niz poraza

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 7.kola Premijer lige BiH dočekati ekipu sarajevskog Željezničara. Duel klubova koji imaju veliku tradiciju i čije su utakmice uvijek bile zanimljive kako na terenu, tako i na tribinama sutra će nadamo se donijeti dobru nogometnu predstavu, te fer i korektno navijanje za razliku od prošlosezonske utakmice.

Zeničani ekipu Željezničara dočekuju u nizu od tri poraza bez postignutog gola, što sigurno može zabrinuti stručni štab. Dodatna glavobolja za Kemala Alispahića jeste sutrašnji izostanak pet standardnih igrača.

Zbog povreda za utakmicu ne konkurišu dva standardna stopera Emir Jusić i Bojan Marković, dok zbog kartona pravo nastupa nemaju Dino Hasanović, Fenan Salčinović i Anes Haurdić.

Klub s Bilinog polja u ovoj je sedmici prema riječima stručnog štaba naporno radio i spremni su za duel protiv jakog protivnika. O Željezničaru znaju sve i nije im bitno u kojem sastavu dolaze gosti, nego njihov pristup i odnos prema igri.

U ekipi će biti nekoliko izmjena, tako da je moguć nastup mladog stopera Anesa Durakovića, u vezni red se nakon odrađene suspenzije zbog kartona vraćaju Semir Pezer i Haris Hećo, dok je upitno hoće li crno-crveni od početka krenuti s dvojicom napadača Brkovićem i Smrikom ili će jedan od njih dvojice ipak ostati na klupi.

Zeničani su prošle sezone nakon sedam godina prekinuli negativnu seriju pobijedivši Željezničar rezultatom 1:0, a gol je postigao Fenan Salčinović, koji sutra nema pravo nastupa. Upravo tim porazom klub s Grbavice je izgubio sve šanse za Evropu, tako da će se s novim trenerom sutra pokušati revanširati za taj poraz.

Iskreno se nadamo da se neće na stadionu ponoviti prošlosezonske ružne scene i incidenti, nadamo se da će na najljepšem travnjaku i stadionu u BiH sutra nakon utakmice isključivo pričati o nogometu i dobrim potezima, a ne nekim ružnim scenama koji kvare ionako lošu sliku i reputaciju koju ima naša liga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika:Ružić, G.Popović, Duraković, Hrkać, Šivšić, Pezer, Hećo,M. Popović, Huseinspahić, Brković i Smriko.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije